- خانه
- بازاریابی و برندینگ
- توسعه برند شخصی
توسعه برند شخصی
مدیریت برند شخصی
برند شخصی شما در ذهن مردم شکل میگیرد. مردم از کوچکترین تعاملات و خاطرهای با شما، تصویری از برند شخصیاتان در ذهن خود میسازند. برند شخصی شما زمانی واقعا قوی شده است که مردم نسبت به شما احساس مالکیت داشته باشند یعنی اینکه بگویند او مشاور مطلوب من است، او کارمند مطلوب من است، او مدیر مطلوب من است و ....
اما چگونه؟ چه باید کرد تا دارای برند شخصی موفقی بود؟ راه توسعه برند شخصی کنونیامان چگونه است؟
اصلیترین پاسخ این است که شما علاوه بر ارائه خدمات با کیفیت و حفظ ارتباطات مناسب، باید قادر به خلق تفاوت و تمایز چشمگیری نسبت به رقبایتان باشید و این تفاوت را در درازمدت حفظ کنید:
(تصور کنید از یک مزرعه که تعدادی گاو در آن وجود دارددر حال عبور هستید. چقدر احتمال میدهید که تک تک گاوها را نگاه کنید؟ حال فرض کنید که یک گاو بنفش در بین آنها وجود دارد. آنوقت چطور؟ احتمال زیاد ایستاده و چون متفاوت است به نظاره خواهید ایستاد. بنابراین سعی کنید که خدماتتان به مانند یک گاو بنفش باشد. یعنی به نحوی کاملا متفاوت و اما حتما با کیفیت و مفید) برگرفته از کتاب گاو بنفش
چهار عاملی که قدرت برند شخصی را نشان میدهد شامل موارد زیر است:
- احساس تعلق و نزدیکی شخصی نزد مشتریان و مردم(ایجاد رابطهی عاطفی با مشتریان و تاثیرگذاری بر آنها).
- چالشگری در برند شخصی (که قواعد و رفتارهای سنتی و رایج را به چالش کشانده و موجی از تغییرات را ایجاد مینماید).
- شهرت(معروفترین فرد در ارائه خدمات در یک زمینه).
- قیمت(خدمات شما باید ارزش مناسبی در برابر پول به مردم بدهد.
ساختار نامشهود برند شخصی
(هویت شما)
هویت برند شماست که شامل موارد ذکر شده در هرم زیر است. جهت ساخت و توسعه برندتان باید موارد 6 گانه هرم زیر را در نظر گرفته برای خود تعریف و مشخص نموده و در جهت معرفی این جنبههای خود به مخاطبینتان از طرق مختلف تلاش نمایید و یا تمرکز بر روی آنها، در جنبههای مختلف این هرم برند خود را تعیین و توسعه دهید.
پیکر:
یعنی تخصص اصلی. بهتر است تخصص اصلی شما مشخص باشد، اگر توانمندیهای مختلفی هم دارید برای موفقیت در توسعه برند شخصیاتان بهتر است شما را با یک تخصص اصلی و کلیدیاتان بشناسند و بدان معروف باشید. اصطلاحا مثل آچار فرانسه همه فن حریف نباشید یعنی اگر سعی کنید تخصصهای مختلفی را به عنوان توانمندی خود معرفی کنید در ذهن مردم و مخاطبانتان سختتر ماندگار میشوید. مثلا در معرفی خود باید این را جا بیاندازید که تخصص اصلی من .... است و اشتباه است اگر بگویید اما توانمندی فلان و فلان را هم دارم.
توانمندی و تخصص اصلی شما پیکر برند شماست.
شخصیت:
یعنی مهمترین خصوصیت رفتاری و شخصیتی و حرفهای فرد. مثلا فردی که شخصیت کاریاش و عملکردش به اقتدار معروف است یا فردی که به قدرت درک کردن دیگران یا به دقت بالا در درک کردن دیگران.
لذا بهتر است که یک شخصیت یعنی سبک رفتاری که منطبق بر توانمندی و علاقهمندی شما در آن جنبه است را در وجود خود شناسایی کرده و سعی کنید آن را در ذهن مخاطبان، مشتریان و مردم جا بیاندازید.
فرهنگ:
یعنی مهمترین ارزشهای اخلاقی فرد. مثل مهربانی، اعتماد و ... . تفاوت این مورد با شخصیت در این است که فرهنگ صرفا به ارزشهای اخلاقی تاکید دارد در صورتی که شخصیت به سبک رفتاری یا سبک مدیریتی فرد.
لذا بهتر است که یک ارزش اخلاقی بارز خود را تقویت کرده و در ذهن مخاطبان جا بیاندازید.
رابطه:
این یک خصوصیت ذاتی نیست بلکه باید آن را ایجاد نمایید. یعنی بین کسانی که از خدمات شما استفاده میکنند یک رابطه مشترک توسط خود ایجاد نمایید به نحوی که در درازمدت شما عامل ارتباط آنها با یکدیگر باشید و در مراحل بالاتر افرادی که از خدمات شما استفاده میکنند، با یکدیگر ارتباطات مختلفی برقرار نمایند که عامل این برقراری ارتباط در اصل شما بودهاید و این در ذهن آنها در درازمدت نقش میبندد و باعث توسعه و معروفیت برند شخصی شما میشود.
بازتابش(نگاه بیرونی):
این یک خصوصیت برند شماست که البته دست شما نیست و تنها در توسعه آن از طریق رعایت اصول مدیریت برند میتوانید تاثیرگذار باشید. یک جمله کلیدی در مدیریت برند وجود دارد و آن اینست که:
برند شخصی شما آن چیزی نیست که فکر میکنید بلکه آن چیزی است که دیگران(اکثریت) میگویند.
یعنی اگر اکثریت میگویند که شما فلان خصوصیت منفی را دارید اینکه خودتان اعتقاد داشته باشید که اینگونه نیست، چیزی عوض نمیشود و برند شخصی شما دارای آن خصوصیت منفی است. این مساله با فلسفه باور خویشتن تناقض ندارد یعنی اینکه ما خودمان را باور داشته باشیم یک اصل است اما باید همواره خودمان را ارزیابی کرده و نظرسنجی کنیم(ترجیحا غیر مستقیم) و نقاط ضعف خود را برطرف نموده و بازتابش (نگاه بیرونی) مثبتی را برای خود ایجاد نماییم. توضیح کاملتر اینکه اگر بازتابش کنونی من در زمینهای منفی است، باید بپذیرم که فعلا منفی است اما با باور درونی به توانمندیهای خود باید تلاش کنم تا روزی از دید دیگران نیز مثبت شود.
باور درونی(نگاه درونی):
با شناخت بهتر خود سعی کنیم ارتقا شخصی را برای خود به ارمغان بیاوریم. نگاه درونی باور ما را نشان میدهد. هر چند که شاید مستقیما برای دیگران برند شخصیاتان این نگاه را نشان ندهد اما شناخت صحیح و ارتقا خود بسیار حایز اهمیت است. این مورد بخشی از برند شخصیاتان است هر چند که از دید دیگران پنهان باشد.
ساختار مشهود برند شخصی
( کلیه مسایل ظاهری و رفتاری شما)
اصول مربوط به ساختار مشهود :
( این اصول بصورت کلی ارائه گشته است، جهت ساختن ساختار مشهود شخصی بصورت اختصاصی میتوانید با تماس با کارشناسان برند شرکت هانا از خدمات مشاوره اختصاصی بهرهمند شوید)
در حوزه تبلیغات:
- وبسایت یا وبلاگ شخصی راه بیاندازید.
- در مجلات تخصصی رشته خود مقاله بنویسید. و در خلال آن کم کم تبلیغ خود را ارائه دهید.
- کارت ویزیت مناسبی تهیه کنید.
- در تبلیغ، دو اصل بسیار مهم وجود دارد که هیچگاه آنها را فراموش نکنید:
اصل یک تبلیغ: نحوه ارائه تبلیغتان باید به مانند یک گاو بنفش باشد.
اصل دو تبلیغ: بر روی نیازی که برطرف میکنید تمرکز کنید و آن را شرح دهید نه صرفا توضیح نوع ارائه خدمات و یا خصوصیات خدمات و یا خصوصیات خودتان
در حوزه ارتباطات:
- هیچ چیز از ارتباطات مناسب مهمتر نیست.
- شانس نتیجه ارتباطات زیاد و خوب است.
- اصول و فنون مذاکره را در ارتباطات بسیار جدی بگیرید(بخش مربوطه را به دقت مطالعه کرده و اصول آن را دائما بکار ببرید).
- اصل اهرم: با افراد موفقتر در زمینه کاری و تخصصی خود شریک شده یا کارهای مشترکی انجام دهید تا از طریق آنها رشد سریعتری داشته باشید. یعنی از آنها به مانند یک اهرم استفاده کنید. اکثر انسانهای موفق بدون اینکه مغرورانه رفتار کرده و بخواهند به تنهایی کل مسیر موفقیت را طی کنند، از اصل اهرم استفاده کردهاند. یک جمله بسیار معروف و مهم در این زمینه وجود دارد که:
موفقیت در زندگی، بیشتر بر اساس کاری است که دیگران میتوانند برایتان انجام دهند تا آنچه که خودتان انجام میدهید.
گردآورنده مطالب و مولف: محمد بزازی
تدوین رویا و برنامه ها
تنها چيزي كه براي شروع نياز داريم يك روياست، رويايي كه بتواند ما را در بهتر از گذشته بودن ياري دهد. تنها چيزي كه بايد در وجودمان داشته باشيم باور است، باوري كه ت ...
تصمیم گیری بهینه (توسعه مهارتهای تصمیمگیری)
در زندگی و در کسب و کار دائما با شرایطی روبرو میشویم که باید از گزینههای مختلف بهترین و مناسبترین گزینه را انتخاب کنیم. نکتهای که این تصمیمگیریها را پیچیده م ...
حرکت بهینه در مسیر موفقیت
مدیریت هزینه صرفا کم هزینه کردن نیست. منظور این است که از بد و بی مورد هزینه کردن دست برداریم و کنترل هزینه کردن خود را داشته باشیم. با توجه به قانون 80-20 کارهای ...
نام تجاری (برند) و نقش آن در مدیریت بازاریابی
نام تجاری (برند) می تواند نام، لوگو، مفهوم و غیره باشد که محصول یا خدمات شما را از دیگر رقبا در بازار متمایز کند. همچنین هدف از نام تجاری ترویج محصول است.
نظر خودتان را بنویسید
نظرات کاربران