- خانه
- طراحی کسب و کار مدیریت استراتژیک
- بزرگان مدیریت استراتژیک
بزرگان مدیریت استراتژیک
در این بخش به معرفی بزرگان مدیریت استراتژیک و بیوگرافی مختصری از آن ها می پردازیم.
ایگور آنسوف (Igor Ansoff)
متولد 1918 در روسیه. درسال 1936 به آمریکا مهاجرت کرد. دارای دکترای ریاضی از دانشگاه براون آمریکا. یکی از مدیران ارشد شرکت هواپیمایی لاکهید. وی در سال 1953 به عنوان استاد رشته مديريت صنعتي انستيتو فناوري كمبريج در پيتسبورگ منصوب شد. در سال 1965 کتاب "استراتژی سازمان" که یکی از کتب مرجع مدیریت استراتژیک است را نوشت. وی اولین کسی است که به مفهوم مدیریت راهبردی سازمان اشاره کرد. شاید بتوان آنسف را پدر تفکر استراتژیک نامید.
آنسف معتقد بود که به طور کلی وقایع پیشبینی پذیر هستند و از تجزیه و تحلیل مدیریت عملیات سازمان میشود استراتژیها را تهیه کرد.
وی در سال 2000 با اخذ مدرك معتبر استاد ممتاز از دانشگاه بين المللي ايالات متحده آمريكا بازنسشته شد. وی در سال 2002 در شهر سن دیگو از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: مدیریت راهبردی (استراتژیک)
مایکل پورتر (Michael Porter)
متولد 1947 در آمریکا. فارغالتحصیل کارشناسی مهندسی مکانیک از دانشگاه پرینستون، MBA از دانشگاه هاروارد و دکترای اقتصاد کسب و کار در سال 1973 از دانشگاه هاروارد.
وی درسال 1980 کتاب "استراتژی رقابتی" خود را منتشر کرد که معروفیت جهانی برای وی بهمراه داشت.
هر چند وی تاثیرپذیر از تفکرات ایگور آنسف بود ولی معروفترین فردی است که مفهوم استراتژی را به صورتی که امروزه میشناسیم که در آن "سازمان باید با مطالعه دقیق محیطهای بیرونی و درونی به تدوین استراتژی بپردازد" بسط داد.
دو مدل یا مفهوم پایهای که علم استراتژی به آن مدیون است متعلق به مایکل پورتر است: "زنجیره ارزش" و "پنج نیروی مایکل پورتر"
جمله معروف مایکل پورتر :
"استراتژی زاییده ی رقابت است پس باید مزیت رقابتی را برای خود ایجاد کنیم"
مجموعه مطالعات و مدل هایش، وی را به عنوان بزرگترین متفکر استراتژی معرفی کرده است.
کلیدواژه شهرت: استراتژی رقابتی
هنری مینتزبرگ (Henri Mintzberg)
متولد 1939 در مونترال کانادا. دارای مدرک مهندسی مکانیک از دانشگاه مکگیل. کارشناسی ارشد و دکترا مدیریت از MIT.
بیش از 50 کتاب در زمینههای مدیریت و استراتژی کسب و کار نوشته است. وی برنده جایزه مک کنزی شده است. معروفترین کتاب وی "سرشت کار مدیریت" نام دارد.
در کل وی متخصص در تمام موضوعات مدیریت است و اکثر کارشناسان معتقدند که مینتزبرگ نظریههای سنتی مدیریت را تغییر داده و جهت نگرش ها را از اصول مدیریت سنتی به مدیریت نوین برگردانده است.
کلیدواژه شهرت: نظریهپرداز مدیریت نوین
نورتون و کاپلان (Robert S. Kaplan & David P. Norton )
رابرت کاپلان استاد دانشکده بازرگانی هاروارد در شهر بوستون است. او قبلاً در دانشگاه کارنجی ملون تدریس میکرد. کارهای تحقیقاتی کاپلان متمرکز بر سیستمهای سنجش عملکرد به ویژه تعیین هزینه فعالیتها و کارت امتیاز متوازن بوده است.
دیوید نورتون مؤسس و رییس مرکز همکاری کارت امتیاز متوازن در لینکلن واقع در ایالت ماساچوست است. او همچنین مؤسس و رییس مرکز راهحلهای رنسانس است که یک شرکت ارایهدهنده خدمات مشاوره در خصوص کارت امتیاز متوازن است.
كارت امتيازي متوازن يا The Balanced Scorecard Measures, BSC با مطالعه ی کاپلان و نورتون ابداع و طی مقاله ای در مجله ی Harward Business Review در سال 1992 با عنوان «کارت امتیازهای متوازن: تدابیری که عملکرد را هدایت میکنند» منتشر شد.
این متُد متمرکز بر معیارهای به کار گرفته شده در چهار حوزه کلیدی یعنی امور مالی، مشتریان، فرآیندهای داخلی کسب و کار و یادگیری و نوآوری است که نیازمند آن هستند سازمان برای سنجش آن ها، اهدافش را به وضوح روشن کند. کارت امتیاز متوازن نمایانگر تفسیر استراتژی سازمان است و نشان میدهد که ریشه مشکلات در کجاست.
کلیدواژه شهرت: کارت امتیازی متوازن (BSC)
گردآورنده مطالب و مولف: محمد بزازی مشاور علمی:دکتر شهرام کیانی ویراستاران: ویدا محمدی، مرتضی محمدی
پارادایمها، رویکردها، مکاتب و مدلها
پارادایم به معنی یک نوع نگرش یا بینش به یک موضوعی است که شامل مجموعهای از تفکرات و تصورات و ارزشهاست. نظریات، مدل ها و مفاهیم حوزه مدیریت استراتژیک هم شامل همین ...
عناصر طرحریزی و مدیریت استراتژیک
توصیف عناصر طرح ریزی استراتژیک از جمله: طراحی چشمانداز و استراتژی های سازمانی، رسالت، ارزشهای و سایر عناصر طرحریزی و مدیریت استراتژیک
سطوح مختلف استراتژی
توصیف سطوح استراتژی سازمانها و تدوین استراتژی در آن ها (استراتژی کلان کسب و کار، استراتژی پورتفولیو، استراتژی جزئی بخشهای عملیاتی سازمان و ...)
ابزارها و تکنیکهای مدیریت استراتژیک
تشریح ابزارها و تکنیکهای طرحریزی و مدیریت استراتژیک (ماتریسهای SWOT، Space، BCG و ...) و برای تحلیل جامع تر از آنالیز PEST یا Pestel نیز استفاده میشود که معمول ...
نظر خودتان را بنویسید
نظرات کاربران