- خانه
- بازاریابی و برندینگ
- محیط بازاریابی چیست و انواع لایه های آن کدامند؟
محیط بازاریابی چیست و انواع لایه های آن کدامند؟
محیط بازاریابی می تواند به عنوان ترکیب همه عوامل موثر بر بازار، سیستم بازاریابی و وظایف مرتبط با بازاریابی تعریف شود. این محیط تمامی شرایطی که باید با توجه به آنها تصمیمات اتخاذ و عملیات بازاریابی اجرا گردد می شود و بی توجهی به آن می تواند باعث شکست تمامی تلاش ها در بازاریابی شود.
انواع لایه ها در محیط بازاریابی
لایه های مختلفی در محیط بازاریابی وجود دارد. هر لایه ویژگی های خاصی دارد. محیط بازاریابی دارای چهار لایه زیر است:
- محیط سازمانی
- محیط بازاریابی
- محیط کلان
- محیط خرد
محیط سازمانی
یک محیط سازمانی شامل نیروها یا نهادهای پیرامون سازمان است که بر عملکرد، عملیات و منابع تاثیر می گذارند. همچنین شامل تمام عناصر کلیدی است که خارج از مرزهای شرکت وجود دارد و تاثیر بالقوه ای بر یک بخش یا کل سازمان دارد.
محیط بازاریابی
محیط بازار یک اصطلاح بازاریابی است که به عوامل و نیروهایی که بر رفتار شرکت تاثیر می گذارد اشاره دارد. رفتار شرکت، به معنی توانایی شرکت برای ایجاد و حفظ روابط موفق با مشتریان و همه افراد مرتبط با آن است.
محيط کلان
واژه ماکرو یا کلان به معنای بزرگ است. ماکرو به عوامل بزرگ یا عوامل حیاتی چون عوامل اجتماعی همچون، نسبت زن و مرد، تغییرات اجتماعی، شیوه زندگی جدید و یا ورود تفکر جدید اشاره دارد. نمونه هایی از عوامل اقتصادی عبارتند از درآمد سرانه، تعادل پرداخت، تعادل تجارت، نرخ تورم و تولید ناخالص داخلی. عوامل دیگر مانند عوامل جغرافیایی، فرهنگی، سیاسی، جمعیت شناختی و قانونی مانند رقابت ها و تکنولوژی نیز در این محیط قرار دارند.
مثال ها : توزیع جغرافیایی، فاصله از بازار، سن، جنس، سواد آموزی و غیره، تفاوت های فرهنگی، تغییر فرهنگی، ورود سنت جدید، تصمیم گیری دولت، طرح های جدید، برنامه ها و سیاست ها، حمایت دولت، اختلالات سیاسی و غیره.
محیط خرد
میکرو یا خرد به معنی کوچک است. بنابراین، محیط میکرو ترکیبی از عوامل کوچک است، عوامل درونی، عوامل نزدیکتر مانند مشتریان، واسطه ها همچون عمده فروش، خرده فروش، تامین کننده و همچنین سایر سهامداران که از سازمان چیزی را درخواست می کنند، یعنی سهامداران، سهامداران بدهکاران، اعتباردهندگان، بدهکار، صاحبان سهام و غیره.
محیط میکرو همچنین شامل عواملی همچون شرایط کاری، کارمندان، گروه های خرید، جامعه محلی و گروه های فشار است.
هشت وظیفه در مدیریت بازاریابی
عبارت وظایف مدیریت بازاریابی به معنای نقش اصلی این نوع مدیریت در هر سازمان است. در این مقاله هشت وظیفه مهم مدیریت بازاریابی به تفصیل بیان شده است.
برنامه ریزی در مدیریت بازاریابی
برنامه ریزی بازاریابی فرآیند ایجاد یک طرح بازاریابی است که شامل اهداف کلی بازاریابی و طراحی استراتژی ها و برنامه های عملیاتی برای دستیابی به این اهداف است.
بازار چیست و عوامل موثر بر آن کدامند؟
بازار مکانی است که تمام خریداران و فروشندگان در آن منطقه جمع می شود. بازار ویژگی هایی است که شامل تبادل و تجارت کالاها است. از طرفی عوامل موثری برای رشد یا کاهش س ...
مفاهیم و فرآیند های بازاریابی
مفاهیم عمده بازاریابی شامل مفاهیم تولید، فروش و بازاریابی است، فرآیند بازاریابی شامل راه هایی است که برای برآوردن نیازهای مشتریان ارزش ایجاد می کند.
نظر خودتان را بنویسید
نظرات کاربران