- خانه
- MIS و دیجیتال مارکتینگ
- تکنیک های سئوی موبایل و مزایای طراحی سایت ریسپانسیو
تکنیک های سئوی موبایل و مزایای طراحی سایت ریسپانسیو
میلیونها کاربر این روزها از طریق گوشیهای هوشمند که بر روی اندروید، iOS و یا ویندوز کار میکنند، به صفحات وب دسترسی دارند. از این رو، ضروری است که طراحان وب سایت خود را با این محیط تغییر یافته تطبیق دهند و تغییرات مناسبی را در طراحی وب سایت خود ایجاد کنند تا بینندگان بیشتری را جذب کنند. نسخه دسکتاپ یک سایت ممکن است در هنگام مشاهده و استفاده در یک دستگاه تلفن همراه چیدمان مناسبی نداشته باشد و کاربر برای استفاده از آن نیاز به بزرگنمایی داشته باشد. این موضوع برای کاربران یک تجربه خسته کننده ایجاد کرده و احتمالا آن ها سایت را ترک می کنند.
به روزرسانی های گوگل باعث شده است تا یک وب سایت با تلفن همراه سازگار باشد. توجه داشته باشید که وب سایتی که برای تلفن همراه به روز نشده باشد یا به اصطلاح ریسپانسیو نباشد، در موتورهای جستجو محبوبیتی نخواهد داشت. در این مقاله، ما خواهیم دید که چگونه یک وب سایت را برای استفاده در تلفن همراه تغییر دهیم تا اطمینان حاصل کنیم، افرادی که از طریق دستگاههای تلفن همراه یک وب سایت را مشاهده می کنند، یک تجربه خوب داشته باشند.
سئو موبایل چیست؟
بهینهسازی موتور جستجو برای موبایل، فرآیند طراحی یک وب سایت برای مشاهده در دستگاههای تلفن همراه با صفحات نمایشگر مختلف است. علاوه بر این، برخی از قوانین سئو در هنگام طراحی یک وب سایت برای دستگاههای موبایل نیاز به دقت بیشتری دارند. یک وب سایت اگر ویژگیهای زیر را داشته باشد برای مشاهده در موبایل مناسب است:
- طراحی ریسپانسیو یک وب سایت منجر می شود که آن به خوبی بر روی دسکتاپ و دستگاه های تلفن همراه نمایش داده شود.
- تمامی صفحات یک وب سایت متناسب با موبایل را می توان به راحتی در تلفن همراه بدون نیاز به زوم کردن صفحه مطالعه کرد.همچنین نوع فونت ها، رنگها و چیدمان به خوبی نمایش داده می شوند.
- می توان به راحتی از طریق یک وب سایت ریسپانسیو در یک صفحه کوچک حرکت کرد و روی لینک ها و دکمه ها با انگشت به راحتی مانور داد.
- یک وب سایت ریسپانسیو به دلیل سرعت لود بالا، زمان کمتری برای بارگذاری نیاز دارد.
- صفحه اصلی نمایش وب سایت در تلفن همراه مهمترین نقش را در جذب کاربران دارد. مهمترین لینک ها در صفحه اصلی نمایش داده می شوند تا به راحتی قابل مشاهده باشند.
رتبهبندی وب سایت به شدت بستگی به این دارد که چقدر کاربر پسند است. شما میتوانید دستورالعملهای ارائهشده که در ادامه آمده است برای طراحی یک وب سایت دنبال کنید.
بهینه سازی سایت برای موبایل
اگر سایت شما در حال حاضر برای موتورهای جستجو بهینه سازی شده است، نباید بهینه سازی آن برای تلفن همراه دشوار باشد. ما می توانیم مراحل را به سه دسته تقسیم کنیم:
مرحله 1 - انتخاب پیکربندی موبایل
مرحله 2 - اطلاع رسانی به موتورهای جستجو
مرحله 3 - اجتناب از اشتباهات متداول
انتخاب پیکربندی موبایل
سه پیکربندی مختلف برای طراحی وب سایت قابل نمایش در تلفن همراه وجود دارد که می توانید از آن انتخاب کنید:
مرحله 1 - طراحی وب به صورت ریسپانسیو Responsive Web Design
مرحله 2 - Dynamic Serving
مرحله 3 - URL های جداگانه
هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. گوگل، طراحی وب به صورت ریسپانسیو را پیشنهاد می کند، با این حال از هر سه حالت پشتیبانی می کند. جدول زیر نشان می دهد که هر کدام از پیکربندی ها چگونه تنظیمات تلفن همراه، URL و کد HTML شما را تحت تاثیر قرار می دهد.
طراحی وب به صورت ریسپانسیو
گوگل طراحی وب ریسپانسیو را به عنوان ساده ترین پیکربندی تلفن همراه پیشنهاد می دهد که پیاده سازی آن بسیار آسان است. در این روش بر خلاف دو روش دیگر کد HTML و URL تغییر نمی کند، با این حال صفحه نمایش براساس اندازه صفحه نمایش دستگاه تلفن همراه تنظیم می شود.
Dynamic serving
Dynamic serving نوعی پیکربندی تلفن همراه است که در آن آدرس وب سایت شما بدون تغییر باقی می ماند، اما در هنگام دسترسی از یک دستگاه تلفن همراه، محتوای HTML متفاوت در اختیار شما قرار می گیرد.
URL های جداگانه
زمانی که شما دو URL مختلف دارید، یکی برای کاربران تلفن همراه و دیگری برای کاربران دسکتاپ، اطمینان حاصل کنید که گوگل در مورد این که کدام نسخه را اجرا کنید، اطلاع دارد.
این رویکرد زمانی عملی نیست که یک وب سایت بزرگ داشته باشید زیرا نگهداری دو نسخه از یک وب سایت نیازمند دو برابر تلاش و هزینه است. از معایب دیگر این روش این است که، از نظر سئو، چون هر URL به صورت جداگانه انجام می شود. از این رو رتبه بندی دسکتاپ شما هرگز به رتبه بندی تلفن همراه اضافه نخواهد شد و همیشه به عنوان وب سایت های جداگانه فرض می شود.
به موتورهای جستجو اطلاع دهید
اطمینان حاصل کنید که گوگل و سایر موتورهای جستجو نوع پیکربندی تلفن همراه شما را می دانند. مهمتر از همه، گوگل باید صفحه شما را شناسایی کند تا بتواند وب سایت شما را به درستی رتبه بندی کند. چگونگی اطلاع رسانی به گوگل بستگی دارد که کدام پیکربندی تلفن همراه، طراحی وب ریسپانسیو، dynamic serving و یا URL های جداگانه را انتخاب کرده اید.
در صورتی که سایت شما یک طراحی ریسپانسیو داشته باشد، الگوریتم های گوگل، بصورت اتوماتیک آن را شناسایی می کنند. هنگامی که شما یک طراحی ریسپانسیو دارید، فقط مطمئن شوید که متا تگ زیر را در هدر صفحه وب خود داشته باشید.
اگر وب سایت شما به طور dynamically served مورد استفاده قرار میگیرد، دقت کنید که گوگل پیکربندی شما را با استفاده از هدر Vary HTTP تشخیص دهد:
هدر Vary مهم است که به موتورهای جستجو بگوییم که محتویات مختلف روی دسکتاپ و دستگاههای موبایل استفاده خواهند شد. به عنوان مثال، example.com و m.example.com، میتوانید با اضافه کردن تگ link rel=alternate در نسخه دسکتاپ خود و برعکس به گوگل اطلاع دهید:
اجتناب از اشتباهات متداول
به منظور بهینه سازی وب سایت خود برای دستگاه های تلفن همراه، اطمینان حاصل کنید که اشتباهات زیر را انجام ندهید:
- صفحات کند موبایل: شبکههای موبایل در مقایسه با شبکههای مخابراتی با سیم، کندتر هستند، بنابراین مهم است که توجه کنید، صفحات موبایل تان به سرعت بارگذاری شود. این یک عامل رتبهبندی مهم گوگل است. از ابزار سئو موبایل برای تشخیص میزان سرعت صفحه موبایل استفاده کنید. گوگل برای شما تعدادی ابزار خوب فراهم میکند که میتوانید از آنها استفاده کنید. به لینک https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly مراجعه کنید.
- تصاویر سنگین: تصاویر سنگین زمان لود را افزایش میدهد، با این حال ما نمیتوانیم به طور کامل از شر آنها خلاص شویم چون آنها مفید و موثر هستند. بنابراین باید تعادل را بین متن و تصاویر سنگین حفظ کنید. از یک ابزار خوب برای بهینهسازی تصاویر خود استفاده کنید و آنها را در رزولوشن پایین ذخیره کنید تا از بارگیری سنگین جلوگیری کنید.
- از پلاگین و پاپ آپ دوری کنید: پلاگین مثل فلش و جاوا ممکن است در موبایل کاربر در دسترس نباشد. از پاپ آپ در صفحات موبایل استفاده نکنید، زیرا بستن این گونه پاپ آپ ها در موبایل غیر ممکن است.
هنگام ایجاد یک صفحه برای موبایل، همیشه به خاطر داشته باشید که کاربر فضای محدودی برای کار دارد. بنابراین، باید تا حد امکان در ایجاد تایتل ها، URL ها، و توضیحات متا دقیق باشید.
ابزارهای مفید
در اینجا لیستی از ابزارهای مفید است که شما می توانید از آن برای پیدا کردن نحوه ی طراحی سایت خود برای موبایل استفاده کنید.
- ابزارهای وبمستر گوگل: استفاده از ابزارها و تکنیکهای گوگل برای درک آنچه که باید استفاده شود و آنچه باید از طراحی وب سایت ها برای دسکتاپ و نیز موبایل اجتناب شود.
- Mobile Emulator: به شما این امکان را میدهد که ببینید سایت شما چگونه روی طیف گستردهای از دستگاههای تلفن همراه ظاهر میشود.
- Moz Local: از این ابزار برای اطمینان از این که سئو داخلی شما چه امتیازی دارد، استفاده می شود.
- Screaming Frog: این یک ابزار مفید است که به شما امکان تجزیه و تحلیل سایت شما را می دهد و همه تغییرات را بررسی می کند.
محتوا پادشاه است!
محتوا پادشاه است چون کیفیت بالای محتوای شما، به دست آوردن رتبه بندی بالا، کسب ترافیک بالای شما، محبوبیت وب سایت شما را بیشترمی کند.
لینک بیلدینگ و بک لینک طبیعی
بک لینک یا لینک بیلدینگ، روشی در سئو برای به دست آوردن لینک از وب سایت های دیگر. این روش به بهبود رتبه بندی موتورهای جستجوکمک می کند. بک لینک در مورد افزایش محبوب ...
بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا، یعنی ، ایجاد و توزیع محتوایی که مورد نظر مخاطبان است و آنها را جذب و تشویق می کند تا اقداماتی را که برای کسب و کار سود آور است را انجام دهند.
بازاریابی شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی، امروزه یکی از انواع بازاریابی دهان به دهان است که باعث می شود افراد به صورت آنلاین به شبکه شما متصل شده و درباره شرکت شما و محصولات و خدماتی که ...
نظر خودتان را بنویسید
نظرات کاربران